Проблема не в Мінських угодах, а в їх реалізації – Волкер

Спеціальний представник США по Україні Курт Волкер звинуватив Росію в невиконанні пунктів Мінських домовленостей.

Про це він заявив під час дискусії на Брюссельському форумі в суботу, повідомляє Укрінформ, пише Слово і Діло.

«Мінські домовленості існують. І вони включають всі питання, які необхідні для забезпечення припинення вогню, відновлення українського національного контролю, суверенітету і територіальної цілісності», - констатував Волкер.

Але проблема полягає лише в тому, що ці домовленості мають бути реалізовані, наполіг спецпредставник США.

За його словами, РФ як сторона-підписант Мінська не забезпечує стабільного перемир'я і продовжує розгортання своїх військових органів військового управління, не виводить важке озброєння з регіону.

«Україна втрачає щотижня кілька своїх солдатів. Уявіть, що ви маєте реальну війну на своїй території. Не десь далеко, а безпосередньо на вашій території. І ваші збройні сили захищаючи вашу країну, втрачають солдат. Ось така ситуація зараз в Україні. Уявіть вплив цього на політику в країні», - підкреслив Волкер.

Дипломат наголосив, наскільки важко керівництву країни в таких умовах вирішувати питання економіки, розвитку освіти, інших невідкладних потреб і проблем суспільства.

«Ось під таким тиском зараз знаходиться Україна», - наполіг Волкер.

Днями раніше, дипломат заявив, що створені Росією окупаційні «ДНР» і «ЛНР» на Донбасі повинні бути ліквідовані, оскільки не відповідають Конституції України.

Також, Курт Волкер запевнив, що США допоможуть завершити війну на Донбасі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО