Винищувач РФ перехопив літак США над Чорним морем

Російський винищувач Су-27 перехопив над Чорним морем літак ЕР-3Е Aries II радіоелектронної розвідки ВМС США.

Як інформує «Слово і Діло», про це пише РИА Новости з посиланням на Міноборони РФ.

Відзначається, що вдень 29 січня чергові засоби контролю повітряного простору виявили невідому ціль над нейтральними водами Чорного моря, що рухається в бік російської території.

У російському військовому відомстві стверджують, що Су-27 наблизився до американського літака на безпечну відстань, ідентифікував його і супроводжував, не допускаючи порушення російських кордонів.

За даними Міноборони РФ, винищувач повернувся на місце базування тільки після того, як літак-розвідник США змінив курс польоту. Повідомляється, що Су-27 діяв без порушень «відповідно до міжнародних правил використання повітряного простору».

У Пентагоні підтвердили інформацію про перехоплення і назвали його небезпечним. За інформацією американських військових, Су-27 наблизився до літака ВМС США на відстань близько півтора метрів. Перехоплення тривало приблизно дві години сорок хвилин.

«Небезпечні дії підвищують ризик прорахунків і зіткнень в повітрі», - відзначили на сайті сил ВМС США в Європі і Африці і підкреслили, що літак-розвідник «діяв відповідно до міжнародного права і не спровокував цю активність російської сторони».

Раніше винищувач російської Федерації Су-30 здійснив перехоплення літака США P-8 Poseidon в повітряному просторі над Чорним морем.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО