Порошенко прийняв вірчі грамоти від нових послів

Президент України Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти від посла Нідерландів Едуарда Гукса, посла Лівану Алі Дахера і посла Судану Мохаммада Еїса Ісмаїла Дахаба.

Про це в середу, 10 січня, прес-служба президента України, пише «Слово і Діло».

Зазначається, що під час зустрічі Порошенка з послом Королівства Нідерланди Едуардом Гуксом були відзначені позитивні тенденції в торговельно-економічній та інвестиційній сфері, а також констатовано, що реалізація Угоди про асоціацію між Україною та ЄС уже дає позитивні результати й для нідерландського бізнесу.

Окрім цього, посол Нідерландів привітав реформаторські зусилля Порошенка і поінформував про підтримку програм навчання українських суддів, зокрема в Одесі і Львові.

Співрозмовники також обговорили взаємодію в питанні притягнення до відповідальності винних у катастрофі літака рейсу МН17 над Донбасом влітку 2014 року.

Під час бесіди з послом Ліванської Республіки Порошенко обговорив питання активізації політичного діалогу, а також перспективи розвитку подальшої взаємодії в торгово-економічній сфері. Президент України наголосив на важливості проведення в цьому році в Києві чергового засідання Міжурядової українсько-ліванської комісії з торговельно-економічного співробітництва, а також Українсько-ліванського бізнес-форуму.

Порошенко підкреслив, що Ліван є важливим торговим партнером України в Близькосхідному регіоні, окремо відзначивши зростання на 25% українського експорту в цю країну за останній рік.

Під час розмови з послом Республіки Судан була відзначена готовність проведення політичних консультацій між зовнішньополітичними відомствами двох країн для посилення двостороннього співробітництва в торговельно-економічній сфері.

Нагадаємо, минулого року президент Петро Порошенко здійснив 26 закордонних візитів в 18 країн. Зокрема два візити були державними, сім - офіційними і 17 - робочими.

Також Порошенко в 2017 році позбавив українського громадянства майже 5200 осіб.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО