Зведення штабу АТО 2 січня: 5 обстрілів, без втрат

Терористичні незаконні збройні формування протягом доби п'ять разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі.

Під час обстрілів жоден військовослужбовець не постраждав, йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО на його сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

«Перша доба нового року не принесла миру на Донбас. Російсько-окупаційні угруповання продовжують здійснювати обстріл позицій Збройних сил України, зокрема, із озброєння, забороненого мінськими домовленостями. Зокрема, за минулу добу, російсько-терористичні війська 5 разів порушили режим тиші. В результаті обстрілів ворога жоден український солдат не загинув і не був поранений», – уточнюють у прес-центрі.

Зокрема, на Луганському напрямку бойовики вели вогонь з 82-мм мінометів і великокаліберних кулеметів біля Луганського.

У той же час на Донецькому напрямку найбільша вогнева активність ворога зафіксована на Приазов'ї. Так, у Павлополя бойовики застосували 120-ти і 82-мм міномети і піхотне озброєння. А з гранатометів різних видів і стрілецької зброї вони обстрілювали українські опорні пункти неподалік Водяного.

При цьому в районі Верхньоторецького НЗФ випустили в бік укріплень українських військовослужбовців більше десяти мін калібру 82-мм і вели вогонь з гранатометів і стрілецької зброї.

Нагадаємо, протягом минулої доби 31 грудня представники незаконних збройних формувань 7 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України, внаслідок чого отримав поранення один український військовий.

А останній день 2017 року в районі проведення АТО на Донбасі пройшов без порушень режиму припинення вогню.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО