НБУ відкликав ліцензії ще двох банків

НБУ відкликав ліцензії в Апекс-Банку та Промислово-фінансового банку у зв'язку з добровільним припиненням цими фінустановами банківської діяльності.

Відповідне рішення ухвалило правління регулятора на своєму засіданні 26 грудня, повідомляється на офіційному сайті НБУ, пише «Слово і Діло».

Як наголошується, підставою для відкликання ліцензій стало узгодження банками з регулятором плану припинення банківської діяльності та повне виконання відповідних зобов'язань.

«Така процедура стала можливою завдяки ухваленню в березні 2017 року закону України «Про спрощення процедур реорганізації та капіталізації банків», у рамках якого акціонери банку можуть ухвалити рішення про припинення банківської діяльності без ліквідації й продовжити працювати на ринку фінансових послуг чи проводити інші види господарської діяльності», – повідомили в НБУ.

Також у Нацбанку нагадали, що раніше регулятор за аналогічною процедурою відкликав банківську ліцензію в банку «Фінансовий партнер». Окрім того, рішення про добровільне припинення банківської діяльності ухвалив Кредит-Оптима-банк.

Раніше Національний банк України ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації ПАТ «Родовід Банк».

Нагадаємо, банківська система України стабілізувалась, і в зв'язку з цим Національний банк не очікує падіння великих банків найближчими роками.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО