У КМДА пояснили нові правила паркування автомобілів

Столичні поліцейські будуть евакуювати припарковані автомобілі, які заважають руху громадського транспорту або пішоходів.

Про це заявив директор департаменту транспортної інфраструктури Сергій Симонов, передає прес-служба КМДА, пише «Слово і Діло».

«Незаконно припарковані автомобілі будуть евакуювати в разі, якщо їх будуть залишати на смузі руху громадського пасажирського транспорту, на пішохідних переходах, посеред дороги тощо», - повідомив чиновник.

За словами Симонова, в КМДА підготували законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо паркування.

«У них ініціюємо надання повноважень місцевим органам влади використовувати фото- і відеофіксацію порушень правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів. Тоді у нас з'являться важелі впливу на порушників. А поки в нас їх немає, ми затвердили цей перелік, щоб надати права поліції евакуювати автомобілі в разі необхідності», - пояснив він.

Водночас чиновник зазначив, що офіційні парковки, зокрема на визначених у переліку вулицях, будуть працювати в звичайному режимі.

Нагадаємо, в середу, 28 листопада, в Києві через ожеледицю утворилися великі затори, а громадський транспорт курсував із затримками.

Як відомо, депутати Київської міської ради на засіданні 28 листопада визначили 67 столичних вулиць, де буде заборонено залишати автомобілі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО