Квартири на 4 мільйони гривень: чим володіє депутат Антон Геращенко

Народний депутат Антон Геращенко, який 15 листопада подав у відставку з посади радника голови МВС, володіє в Харкові двома трикімнатними квартирами.

Як вдалося з'ясувати «Слову і Ділу», політика має житло на проспекті Науки (колишній проспект Леніна) та вулиці Чугуївській у Харкові.

Згідно з даними Єдиного реєстру нерухомого майна, квартира на пр-ті Леніна має площу 77,2 кв. м, а на вулиці Чугуївській – 63,3 кв. м.

Відзначимо також, що Єдиний реєстр нерухомого майна відображає інформацію щодо всіх людей з іменем «Геращенко Антон Юрійович». Отже, існує ймовірність, що квартирами в Харкові володіє не сам політик, а його повний тезка. Однак Геращенко родом із Харкова, тож імовірність, що квартирами володіє не він, досить невелика.

За інформацією сайтів продажу нерухомості, середня ціна квадрата на проспекті Науки в Харкові (з ремонтом) становить $ 1,5 тис., а на вул. Чугуївській (з ремонтом) – близько 600 «зелених». Виходить, що квартири Геращенка потягнуть на $115,8 тис. та $37,9 тис. відповідно. У переведенні в гривню (за курсом 26,8) ці квартири коштують 3,1 млн грн і 1,01 млн грн відповідно.

Зараз Антон Геращенко мешкає в Києві разом зі своєю другою дружиною та маленькою дитиною неподалік від станції метро «Позняки». За словами народного депутата, квартира, в якій живе його сім'я, належить його другій дружині Олесі.

Між тим рік тому ЗМІ повідомляли про те, що Антон Геращенко разом зі своєю дружиною Олесею оселився в елітній новобудові на Печерську, де один квадратний метр, за цінами 2016 року, коштував $3200. Однак дані про це житло ані тоді, ані зараз не зазначені в Єдиному реєстрі.

За даними «Слова і Діла», у політика на цей момент зафіксовано 75 обіцянок, 27 з яких він виконав, а рівно стільки ж залишаються зі статусом «у процесі».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО