В НБУ розповіли, коли запровадять 1000 гривень

Після того, як правління Національного банку України ухвалить рішення про запровадження банкноти вищого номіналу, про це повідомлять заздалегідь.

Як інформує «Слово і Діло», про це сказав на брифінгу директор департаменту грошового обігу Національного банку України Віктор Зайвенко, передає УНН.

«Щойно правління Національного банку ухвалить рішення про введення в обіг банкноти вищого номіналу, я не буду називати якого номіналу, то про це буде повідомлено заздалегідь. Це буде проанонсовано, буде представлений дизайн», – сказав Зайвенко, відповідаючи на запитання про запровадження нової купюри номіналом 1000 грн.

Він зазначив, що Нацбанк за півроку повідомляє про запровадження будь-якої нової купюри. На уточнення журналістів про те, чи розробляв НБУ дизайн купюри номіналом 1000 грн, Зайвенко відповів: «Національний банк і наші художники постійно працюють над удосконаленням банкнот і монет».

Водночас директор департаменту НБУ додав, що номінальний ряд банкнот і монет затверджений, портретний ряд також затверджений постановою Верховної Ради України.

«500 гривень – це останній номінал, який затверджений. І портрет Григорія Сковороди – це останній портрет, який був затверджений. Поки рішень щодо інших фігур або заміни якихось фігур немає», – резюмував він.

Нагадаємо, НБУ планує відмовитися від карбування монет.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО