Макрон допустив створення ядерної зброї в Ірані

Президент Франції Еммануель Макрон повідомив, що дії Сполучених Штатів Америки можуть підштовхнути Іран до створення ядерної зброї.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це пише DW.

«Якщо ви хочете припинити будь-які зв'язки з Іраном в питанні його ядерної активності, ви створите нову Північну Корею. Якщо ви припините угоду 2015 року, якою ваші інші варіанти? Почати війну? Атакувати Іран? Я думаю, що це призвело б до божевілля в цьому регіоні », - заявив Макрон.

З його слів, досягнуте більше двох років тому угода є «найкращою можливою операцією по Ірану». Макрон зазначив, що якщо США скасують її, то це буде мати негативні наслідки.

"І ось раптом ви схаменіться через 10-12 років, не маючи ніякого контролю, а Іран матиме ядерну зброю», - попередив лідер Франції.

Як повідомлялося, США розширили список санкцій щодо Ірану. Відповідну інформацію розповсюдило Управління з контролю над іноземними активами міністерства фінансів США.

Крім того, 26 жовтня палата представників конгресу США схвалила законопроект про санкції в зв'язку з ракетною програмою Ірану.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО