В Одесі за їзду на нерозмитненому авто виписали штраф більш ніж на 3 мільйони

В Одесі жінку оштрафували на 3,6 мільйона гривень за їзду на нерозмитненому авто.

Про це повідомляє прес-служба Приморського районного суду міста, передає «Слово і Діло».

«6 листопада 2017 року постановою Приморського районного суду міста Одеси відмовлено в задоволенні позовної заяви Світлані Н. в Одеській митниці ДФС про скасування постанови по справі про адміністративне правопорушення, яким на неї як на водія автомобіля Cadillac Escalade, державний номерний знак Литовської Республіки, був накладений штраф у розмірі 3 мілйьони 651 тисяча 387, 15 гривень за порушення умов транзиту через митну територію України», – відзначили в повідомленні.

За інформацією, одеситка Світлана зі своїм чоловіком два роки тому придбала автомобіль Cadillac Escalade 2007 року випуску за дорученням. Їм його привіз іноземець. Після цього в сім'ї почалися проблеми з поліцією та митницею.

«Я сиділа в стоячому автомобілі з вимкненим двигуном. Тут підійшли поліцейські й почали вимагати документи. Потім вони забрали ключі та документи на машину. Поліцейський сів за кермо Cadillac, мене посадили в машину поліції й поїхали на митницю», – розповідає Світлана.

На митниці на водія автомобіля склали протокол про ухилення від сплати податків і постановили виплатити 3 мільйони гривень штрафу – 300% вартості розмитнення автомобіля.

Раніше стало відомо, скільки коштуватиме розмитнення автомобілів з єврономерами.

Нагадаємо також, що 25 серпня 2017 року народний депутат України Ігор Гузь пообіцяв із вересня активно домагатися легалізації автомобілів на іноземній реєстрації.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО