Клімкін пояснив різницю між Кримом і Каталонією

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що не можна проводити паралелі між відокремленням Каталонії від Іспанії та окупацією Криму Росією.

Про це він заявив під час спільної прес-конференції з очільником МЗС Іспанії Альфонсо Дастісом у Києві, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Тут за визначенням не можна проводити жодних паралелей. Уявіть, що зараз у Каталонії було б 2 тисячі російських танків і броньованих машин, тисячі російських регулярних військ і десятки тисяч російських найманців. Все це було б підконтрольним Росії», – сказав Клімкін.

Своєю чергою Дастіс зазначив, що ситуації, які склалися в Каталонії, Криму та на Донбасі, є загрозами територіальній цілісності держав.

«Звичайно, ці питання в своєму роді схожі – і там, і там є загроза територіальній цілісності наших держав. У цьому плані наші позиції солідарні», – сказав очільник іспанського зовнішньополітичного відомства.

Раніше Клімкін написав у Twitter, що Україна підтримує територіальну цілісність Іспанії в рамках кордонів, визнаних міжнародною спільнотою.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО