НАЗК конфіскує сто тисяч гривень у Аграрної партії

За результатами розгляду адміністративного протоколу, складеного Національним агентством із запобігання корупції, Київський районний суд Полтави ухвалив рішення конфіскувати в полтавської обласної організації Аграрної партії України внесок у сумі 100 тисяч 800 гривень.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення прес-служби НАЗК.

У повідомленні також ідеться про те, що суд постановив визнати керівника Полтавської обласної партійної організації Аграрної партії України Віктора Скочка винним у скоєнні адміністративного правопорушення та накласти на нього стягнення у вигляді штрафу в розмірі 2210 грн із конфіскацією суми внеску в розмірі 100 800 грн.

У НАЗК пояснили, що керівник полтавського обласного осередку партії в березні отримав на рахунок партії два внески на загальну суму 100 800 від однієї з агрофірм. Однак, за даними Агентства, на час здійснення цих внесків кінцевим власником агрофірми був громадянин Великої Британії.

Тим часом, відповідно до закону «Про політичні партії в Україні», здійснювати внески партіям не можуть, зокрема, юридичні особи, власниками яких є іноземці або особи без громадянства.

Нагадаємо, раніше департамент із питань запобігання політичній корупції НАЗК та Нацполіція надіслали 25 заяв про вчинення правопорушень партіями.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО