Порошенко розповів про результати переговорів із главою МЗС Канади

Зустріч президента України Петра Порошенка з міністром закордонних справ Канади Христею Фріланд була присвячена основним питанням співпраці двох країн, а саме реалізації угоди про вільну торгівлю, поглибленню співробітництва в оборонній сфері.

Також під час зустрічі обговорили розвиток ситуації на Донбасі та скоординували підходи щодо реалізації ініціативи з розгортання миротворчої операції ООН на всій території ОРДЛО, пише «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу глави держави.

«Було також висловлено очікування, що Канада займатиме принципову позицію і в питанні санкційного тиску на Москву, насамперед, у контексті майбутнього головування у Великій сімці», – йдеться в повідомленні.

Крім того, Порошенко подякував Фріланд за особисту участь у Лондонській конференції з питань реформ в Україні, на якій було оголошено про нові проекти підтримки з боку Канади.

Раніше президент України зустрівся з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Серед іншого, йому вдалося домовитися про лібералізацію в питанні видачі українцям канадських віз.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО