США припиняють видавати неімміграційні візи росіянам

З 23 серпня Сполучені Штати призупинять процедуру видачі неімміграційних віз у Росії на невизначений термін.

Про це йдеться в заяві на сайті посольства США в Росії в понеділок, передає «Слово і Діло».

«У зв'язку із заходами, прийнятими Російською Федерацією щодо обмеження чисельності працівників дипломатичної місії США в РФ, починаючи з 23 серпня 2017 року, процедура видачі неімміграційних віз по всій Росії буде припинена», - ідеться у повідомленні.

Процедура видачі неімміграційних віз у консульствах США в Росії буде припинена на невизначений термін. 1 вересня 2017 року цю процедуру буде відновлено у Москві, поінформували у диппредставництві.

Раніше призначені співбесіди скасують. Ті, хто вже подав документи на оформлення візи США, будуть поінформовані про те, яким чином вони зможуть перепризначити співбесіду. У посольстві США зазначили, що рішення російської сторони скоротити чисельність працівників дипломатичної місії США в Російській Федерації ставить під сумнів серйозність прагнення Росії до поліпшення двосторонніх відносин.

Нагадаємо, раніше в МЗС РФ заявили, що США відмовляються видавати візи російським дипломатам.

Також зазначимо, сьогодні, 21 серпня, спеціальний представник США Курт Волкер і помічник Путіна Владислав Сурков проведуть зустріч у Мінську в закритому для ЗМІ режимі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО