У конфлікт США і КНДР втрутився Китай: Сі Цзіньпін закликав Трампа не нагнітати обстановку

У Пекіні застерігають Північну Корею і Сполучені Штати від подальшого загострення стосунків.

Про це свідчить заява голови КНР Сі Цзіньпіна, який у телефонній розмові закликав Дональда Трампа «уникати слів та дій», які можуть погіршити й без того складні відносини між Вашингтоном і Пхеньяном, передає «Слово і Діло» з посиланням на BBC.

Своєю чергою Білий дім, інформуючи про телефонні переговори американського й китайського лідерів, зазначив, що США та Китай, котрий є єдиним великим союзником Північної Кореї, дійшли згоди, що Пхеньян має припинити «провокаційну поведінку, що веде до ескалації» конфлікту.

Китайські ЗМІ також повідомляють про заяву Сі Цзіньпіна про те, що КНР зацікавлена в тому, аби Корейський півострів був мирною без’ядерною зоною.

Як відомо, взаємні погрози США та КНДР тривають уже понад місяць, з того моменту, коли Пхеньян двічі за місяць випробував міжконтинентальні балістичні ракети й заявив, що США перебувають у зоні досяжності цих ракет. Зокрема, Північна Корея таким чином погрожує Тихоокеанським володінням Америки і Гаваям. На це Дональд Трамп заявив, що відповідь на будь-яку загрозу Пхеньяна буде надзвичайно жорсткою.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО