Ще одна країна ЄС дозволила одностатеві шлюби

Депутати Мальти проголосували за легалізацію одностатевих шлюбів, підтримавши закон практично одноголосно.

Про це повідомляє DW, пише «Слово і Діло».

Парламентарі підтримали закон практично одноголосно. Проти виступив лише один депутат, пославшись на те, що є правовірним католиком.

Тепер з офіційних документів будуть виключені слова «чоловік» і «дружина». Вони будуть замінені гендерно нейтральною поняттям «чоловік і жінка». Крім того, замість слів «батько» і «мати» буде використовуватися слово «батьки», а в разі лесбійських пар - «родитель батько» і «другий з батьків».

Мальта всього три роки тому легалізувала цивільні союзи серед гомосексуальних пар. Влада тоді ж дозволила одностатевим парам, котрі зареєстрували свій союз, всиновлювати дітей. При цьому в країні тільки в 2011 році були узаконені розлучення, а аборти заборонені до цих пір.

Раніше парламент Німеччини схвалив законопроект про одностатеві шлюби. Незабаром таке ж рішення було ухвалено і владою Фінляндії.

На цей момент одностатеві шлюби дозволені також в Аргентині, Данії та її автономії Гренландії, в Новій Зеландії, Іспанії, Бельгії, Англії та Уельсі, Шотландії, Ісландії, Норвегії, Швеції, Бразилії, Ірландії, Португалії, США, Канаді, Франції, Люксембурзі , Уругваї, Колумбії, Нідерландах і Південній Африці.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО