Подругу екс-президента Південної Кореї посадили на три роки

Багаторічну подругу і радника екс-президента Південної Кореї Чхве Сун Сіль засудили до трьох років ув'язнення за звинуваченням у зловживанні владою.

Про це пише «ВВС-Україна», передає «Слово і Дело».

Прокурори вимагали призначити Чхве Сун Сіль сім років за використання зв'язків з Пак Кин Хе, щоб влаштувати в університет свою дочку.

Також, за даними слідства, вона тиснула на керівництво університету, щоб дочці ставили оцінки за роботи, які вона ніколи не робила, і зараховували іспити, які вона не здавала.

Чхве Сун Сіль також звинувачують у тому, що вона брала з відома Пак Кин Хе хабарі від великих компаній. За цим звинуваченням суд ще не прийняв рішення.

Також Чхве Сун Сіль ще має постати перед судом за іншими звинуваченнями. Цей скандал призвів до імпічменту президента Пак Кин Хе, проти якої також висунули звинувачення в корупції.

Нагадаємо, після цього скандалу у Південній Кореї прокотилася хвиля протестів, учасники яких вимагали відставки президента. Демонстранти заявляли, що у Пак Кин Хе «немає навіть базових якостей для управління країною».

У грудні за імпічмент Пак Кин Хе проголосував весь південнокорейський парламент, її відсторонили від влади і помістили до слідчого ізоляторя.

У травні у столиці Південної Кореї - Сеулі - відбулося перше засідання у справі колишнього президента Пак Кин Хе. Їй загрожує довічне ув'язнення.

Також у травні було обрано нового президента Південної Кореї.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО