Трамп нічого не знає про компромат на Комі

Президент США Дональд Трамп заявив журналістам, що не записував розмови зі звільненим ним директором ФБР Джеймсом Комі.

Про це повідомляє «Російська служба Бі-бі-сі», пише «Слово і Діло».

Відзначимо, що раніше Трамп натякав на їх існування, коли застерігав Комі від потрапляння інформації в ЗМІ. Конфлікт почався після відставки голови ФБР - Комі говорив, що робив записи після зустрічей з Трампом.

«Враховуючи всі недавні повідомлення про стеження, перехопленнях, викриття і незаконні витоки інформації, я поняття не маю, чи існують «плівки» із записами моїх бесід з Джеймсом Комі», - написав Трамп в Twitter в четвер.

«Але сам я їх не робив, і у мене немає яких-небудь записів», - підкреслив президент США.

Відзначимо, що в травні, через два дні після звільнення Комі, Трамп натякав у мікроблозі, що такі записи у нього, можливо, є. Він також заявляв, що для Комі «було б краще, якщо б записів цих розмов не існувало.

«Перед тим як «зливати» інформацію пресі, Джеймсу Комі краще переконатися, що не існує записів наших розмов», - писав тоді президент США. Білий дім не підтверджував і не спростовував наявність цих записів.

Заяву Трампа тоді сприйняли як спробу натиснути на Комі перед слуханнями у комітеті сенату з розвідки, під час яких Комі повинен був розповісти про розслідування зв'язків Трампа з Росією.

Після відставки Комі говорив, що вів записи після зустрічей з Трампом, коли вважав їх зміст неприпустимим. Американські ЗМІ повідомляли, що президент домагався від голови ФБР лояльності, в першу чергу при розслідуванні можливого втручання Росії у вибори в США.

Також Трамп заявив, що поки ніхто не зміг довести його «змову» з Росією.

Як повідомлялося, російські хакери атакували виборчі системи 21 штату США.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО