ПАРЄ ухвалила проект резолюції, яка передбачає можливість імпічменту Аграмунту

Регламентний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи сьогодні ухвалив проект резолюції, що передбачає можливість імпічменту президенту організації.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв, передає «Слово і Діло».

Резолюція також передбачає можливість імпічменту віце-президента ПАРЄ, а також очільникам комітетів та заступникам. Голосування в Асамблеї за документ відбудеться 27 червня.

«Дуже важливий крок для виходу з кризи, в який ПАРЄ завів президент Педро Аграмунт своєю безвідповідальною поведінкою», - написав Ар'єв.

Нагадаємо, в квітні, після поїздки Аграмунта до Сирії у складі делегації російських парламентаріїв, вже була досягнута домовленість про відставку президента ПАРЄ. Проте врешті-решт домовленості не були дотримані. Голова асамблеї не оголосив про дату своєї відставки, а лише висловив готовність піти з посади, а 29 травня - приїхав до Праги для головування на засіданні Бюро ПАРЄ.

Пізніше стало відомо, що керівництво ПАРЄ досягло нової домовленості з Аграмунтом щодо умов його подальшої роботи на чолі асамблеї.

Відзначимо, що українська делегація зірвала план РФ щодо повернення до ПАРЄ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО