У Франції почали розслідування проти голови виборчого штабу Макрона

Французька прокуратура почала попереднє розслідування щодо голови виборчого штабу Еммануеля Макрона, а тепер міністра в його уряді Рішара Феррана.

Прокурор у місті Брест вирішив почати розслідування після серії публікацій у ЗМІ про ділові зв'язки і фінансові операції нового міністра у справах регіонів, передає «Слово і Діло» з посиланням на Le Figaro.

У цих статтях мова йшла про керівництво Феррана Товариством взаємного страхування в Бретані шість років тому, зокрема, про його рішення орендувати офісні приміщення у своєї дружини.

Крім того, ЗМІ писали про те, що Ферран, будучи депутатом парламенту, найняв помічником свого сина і чотири місяці оплачував його посаду з парламентських фондів.

Міністр заперечує, що вчинив якесь правопорушення.

Розслідування почалося за 10 днів до парламентських виборів, на яких очолюваний Макроном рух «Вперед» розраховує отримати більшість місць у Національній асамблеї.

Зазначимо, звинувачення проти Феррана почасти нагадують претензії до екс-кандидата в президенти Фійона, якого запідозрили в тому, що він найняв свою дружину на посаду фіктивної помічниці у 2000-і роки.

Нагадаємо, у лютому міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Ейро заявив, що країна не потерпить втручання в президентські вибори з боку Росії або іншої країни, і за необхідності вживатиме заходів.

Також на штаб кандидата в президенти Еммануеля Макрона було здійснено хакерські атаки.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО