У штабі АТО підтвердили просування української армії на Світлодарській дузі

Збройні сили України просунулися вперед на Світлодарській дузі та зайняли нові позиції на обговореній Мінськими угодами території.

Про це під час брифінгу розповів представник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник, повідомляє «Слово і Діло».

«Якщо підрозділи вступають в бій з противником, можлива контратака, певні території можуть переходити із рук в руки, і це абсолютно зрозуміла річ для людей, які знаються на цій справі. Хочу зазначити, що мова йде про Світлодарську дугу», – сказав він.

При цьому Мотузяник підкреслив, що сили АТО суворо дотримуються домовленості про припинення вогню, але залишають за собою право адекватно відповісти на обстріли російсько-окупаційних сил.

«Відповідно до Мінських домовленостей Збройні сили України а також інші військові формування, залучені до АТО, суворо дотримуються режиму припинення вогню і виконання мирного плану президента», – наголосив він.

«Ми залишаємо за собою право відповідати на ворожі обстріли з боку російсько-окупаційних військ. Йдеться про безпосередні атаки на наші опорні пункти, про обстріл з важкого озброєння у разі, коли ми можемо ідентифікувати вогневу точку противника і ми знатимемо, що вона перебуватиме поза межами населеного пункту і ми зможемо вести туди вогонь» – уточнив представник Міноборони.

За 24 травня російсько-окупаційні війська 50 раз обстріляли позиції українських військових на Донбасі: два бійця отримали поранення.

23 травня стало відомо, що ВСУ просунулася майже на кілометр вперед в районі Світлодарської дуги.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО