Кононенко Шредінгера: заявив, що підтримав санкції проти Януковича, а вчинив інакше

Заступник голови фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігор Кононенко після провального голосування за впровадження санкцій проти президента-утікача Віктора Януковича та його оточення заявив, що голосував за цю ініціативу, однак апарат парламенту зафіксував його відсутність під час голосування.

Згідно з інформацією на сайті Верховної Ради, під час голосування проекту постанови №5350 за основу і в цілому нардеп не голосував, повідомляє «Слово і Діло».

Водночас, Кононенко після провального голосування двічі підтримав повернення до розгляду ініціативи про санкції, але голосів не вистачило.

«З політичної точки зору постанова №5350 дуже важлива і я особисто голосував за її ухвалення. Фракція БПП обговорить результати голосування на своєму засіданні і, коли наступного разу ця постанова буде розглядатися у сесійній залі, ми будемо намагатися забезпечити більшу кількість голосів нашої фракції», – заявив він в кулуарах ВРУ після голосування.

Як свідчать результати моніторингу депутатського голосування, депутати нерідко вдаються до подібної практики: під час основного розгляду не голосують, а коли розуміють, що голосів бракує, підтримують повернення до розгляду, аби бути представленими у вигідному світлі.

Нагадаємо, Раді не вистачило 12 голосів для ухвалення постанови стосовно санкцій проти Януковича та його оточення.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО