Стець примудрився провалити обіцянку щодо блокування російських соцмереж

Підтримане сьогодні Президентом рішення про запровадження санкцій стосовно 468 юридичних осіб, пов'язаних із Російською Федерацією, в тому числі й ресурсів групи Mail.Ru, суперечить обіцянці міністра інформаційної політики Юрія Стеця, який заявляв, що блокування соціальних мереж в Україні не буде.

Про це він говорив не далі, як у лютому цього року, нагадує «Слово і Діло».

«Чи можна закрити доступ до соцмедіа в цій країні? Ні не можливо. З двох причин. Перше – це не врегульовано законодавчо. Друге – якщо ми почнемо це робити, де гарантія, що влада не увійде в раж і не почне закривати все підряд? А, може, інший скаже: «Закрий Фейсбук»? Не буде такого. Інакше ми дограємося. Інтернет – це вільне поле», – стверджував тоді Стець.

Незважаючи на це, Рада нацбезпеки й оборони, до якої також входить і міністр інформполітики, все ж ухвалила рішення про блокування на території України «Вконтакте» і «Однокласників». А сьогодні, 16 травня, Президент ввів у дію це рішення.

Треба відзначити, що інша обіцянка Стеця, пов'язане з інтернет-обмеженнями, поки перебуває в процесі виконання. Йдеться про внесення до Верховної Ради законопроекту про протидію сумнівному інтернет-контенту.

Всього в досьє міністра інформаційної політики 36 обіцянок, лише 9 із яких він на цю мить зміг виконати.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО