Депутат з Ірпеня задекларував квартири загальною площею більше стадіону «Олімпійський»

Депутат Ірпінської ради Ігор Оверко має у власності 186 квартир. Ще 400 квартир депутат продав минулого року.

Про це повідомляє Громадський рух «Чесно» з посиланням на електронну декларацію політика, пише «Слово і Діло».

Сам Оверко каже, що задекларованих квартир не 186, а 191.

«Я точно знаю кількість квартир, яких задекларував. Їх 191. Усі квартири я зареєстрував на своє ім’я, у подальшому я їх маю намір продавати так, як це визначено законом: я йду до нотаріуса, ми вчиняємо всі необхідні дії. Це не є схемою ухиляння (від сплати податків – ред.), я легалізував всі квартири з метою сплатити все, що маю сплатити державі, не треба думати, що я щось приховую. Я сплачую всі податки державі», - сказав депутат.

Ця нерухомість розташована в Ірпені, там, де Оверко веде будівництво і має право голосу на сесіях ради. Відмітимо, що загальна площа квартир – 7 тисяч 888,1 кв. м.

А за минулий рік депутат заробив лише близько 20 тисяч гривень, водночас дохід від продажу 400 квартир у 2016 році склав понад 50 мільйонів гривень.

Окрім квартир, в Оверків 4 житлові будинки загальною площею майже 600 кв. м, 18 земельних ділянок загальною площею 40116 кв. м та більше 16 мільйонів гривень заощаджень.

Також політик задекларував 10 об’єктів незавершеного будівництва, площа яких невідома.

Відмітимо, що Оверко є керівником та співзасновником Будівельної фірми «Синергія».

Нагадаємо, що заробітна плата глави НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва в 2016 році зросла у 17,5 разів - на 18,218 млн гривень - до 19,323 млн гривень.

А 10 травня працівники Національного антикорупційного бюро України в повному обсязі отримали доступ до Єдиного державного реєстру декларацій чиновників.

Зазначимо також, що міський голова Ірпеня Володимир Карплюк за 901 тисячу гривень придбав матеріали для виготовлення пам'ятника Тарасу Шевченку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО