Хуг розповів подробиці підриву машини ОБСЄ в ОРЛО

Інцидент з підривом патруля СММ ОБСЄ в непідконтрольній українській владі частині Луганської області 23 квітня не був нещасним випадком.

На цьому наголосив на брифінгу в п'ятницю в Києві перший заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Хуг, передає «Інтерфакс-Україна», пише «Слово і Діло».

Він нагадав, що 23 квітня в 11.20 команда з двох броньованих автомобілів та 6-ти спостерігачів поверталася по маршруту, яким проїжджала напередодні, один з автомобілів наїхав на вибуховий пристрій на дорозі, якою проїжджав двома годинами раніше.

«Спрацювала, ймовірно, міна. Автомобіль вагою 4,5 тонни відкинуло на 7 метрів, від вибуху він загорівся і був повністю знищений. Двоє спостерігачів вижили, Джозеф - ні. Те, що сталося - це не нещасний випадок, а результат дії вибухівки, якої там не повинно було бути», - підкреслив Хуг.

Перший заступник голови місії відзначив, що в інциденті винні ті, «хто обіцяв не закладати там вибухівку».

«Учасники Мінського процесу обіцяли вилучити міни і не закладати нові. Розслідування інциденту триває, ряд організацій вивчає обставини події, СММ проводить внутрішню оцінку», - поінформував він.

Нагадаємо, що на початку квітня спостерігачі моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі зафіксували зменшення кількості обстрілів на 20%.

А 24 квітня Хуг заявив, що на на дорозі, де підірвався патруль, не повинно було бути мін.

Відзначимо, що вже 25 квітня спостерігачі ОБСЄ 25 квiтня відновили свою роботу на Донбасі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО