ЗМІ: у Європарламенті нарахували мільйонні збитки від фіктивних помічників Ле Пен

Європарламент переглянув суму збитку за шість років внаслідок виплат заробітних плат фіктивно працевлаштованим помічникам євродепутатів від ультраправого «Національного фронту».

Про це повідомляє BFM TV з посиланням на джерела, передає «Слово і Діло».

Про суму збитків у листі слідчим суддям повідомив адвокат Європарламенту Патрік Мазонньов. Оцінку збитку провели з 2012 по 2017 роки.

Враховуючи «нові елементи» у справі за останні місяці і дані, які потенційно можуть з'явитися, Європарламент оцінив збиток від фіктивного працевлаштування помічників «Нацфронта» у 4 978 122 євро.

Згідно з попередньою оцінкою, зробленою у вересні 2015 року, фіктивне працевлаштування помічників євродепутатів партії кандидата в президенти Франції Марін Ле Пен завдало шкоди Європарламенту на 1,9 млн євро.

Наприкінці січня Європарламент наказав Марін Ле Пен і «Національному фронту» повернути 340 тисяч євро, виплачених як зарплати двом її помічникам, які насправді жодного дня не пропрацювали в ЄП, а замість цього працювали в штаб-квартирі «Нацфронта».

Також стало відомо, що Європарламент офіційно розпочав процедуру зняття парламентського імунітету з Ле Пен у справі про фіктивне працевлаштування помічників.

Сама Ле Пен відразу після виборів заявила, що йде у відставку з поста лідера «Національного фронту».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО