У Чорному морі корабель РФ зіткнувся з судном «Ашот-7»

Дослідницьке судно Чорноморського флоту «Лиман» в результаті зіткнення з іншим судном у Чорному морі отримало пробоїну.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на ТАСС.

«27 квітня 2017 р о 11:53 в південно-західній частині Чорного моря в 40 км на північний захід від протоки Босфор дослідницьке судно Чорноморського флоту «Лиман» в результаті зіткнення з судном «Ашот-7» отримало пробоїну правого борту нижче ватерлінії» , - йдеться в повідомленні.

Постраждалих серед членів екіпажу немає. У район події направлені кораблі Чорноморського флоту. Зі складу чергових сил флоту на місце вилетіла рятувальна команда на літаку Ан-26.

Як повідомили в Управлінні берегової охорони Туреччини, всі російські моряки евакуйовані. «На цей момент всі російські моряки, 78 осіб, чиє дослідницьке судно зіткнулося з вантажним судном у Чорному морі, врятовані. Ніхто не загинув та не зник безвісти», - сказали в управлінні. Інформації, куди їх доставлять, поки немає.

«За наявними даними, є загроза затоплення російського судна. Транспортне судно, з яким воно зіткнулося, не отримало ушкоджень, і його екіпаж не просив допомоги», - повідомив співробітник прес-служби Берегової охорони.

Зіткнення сталося в 18 морських милях на північ від узбережжя Туреччини в районі мису Кільос біля входу в протоку Босфор. Причиною називають низьку видимість через туман.

Пізніше стало відомо, що судно «Лиман» від отриманих пробоїн нижче ватерлінії затонуло. «Усі члени екіпажу в повному складі живі, здорові і в даний час готуються до евакуації з турецького рятувального судна на російський корабель», - повідомили в оборонному відомстві РФ.

Нагадаємо, що 19 квітня в районі Керченської переправи в акваторії Чорного моря зазнав аварії російський суховантаж «Герої Арсеналу». Сім членів екіпажу зникли безвісти.

Раніше 6 квітня українське риболовецьке судно «Рибак Херсона» затримали в анексованому Криму «за порушення кордону РФ».

А 18 квітня збройні сили Латвії виявили у своїх берегів російські субмарини і корабель підтримки субмарин.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО