Тука прокоментував відключення ОРЛО від електроенергії

Відключення електроенергії на окупованій частині Луганської області не призведе до соціального вибуху цивільного населення, туди можуть поставляти російську електрику.

Таку думку висловив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Питання дуже складне. Я постійно намагаюся спілкуватися або з жителями неконтрольованих територій або з тими, у кого залишився бізнес на неконтрольованих територіях... Говорити про якийсь соціальний вибух – переконаний, що цього не буде», – сказав він.

На думку Туки, «від людей, які не мають ні досвіду опору, ні бажання ризикувати життям, морально і в рамках здорового глузду, навряд чи можна очікувати повстання».

Говорячи про те, чи є альтернатива постачання електроенергії, він припустив, що це може бути з РФ.

«Є гілка, яка йде з боку Росії до Луганської області, її потужності недостатньо для того, щоб забезпечити життєдіяльність і населення, і підприємств. Але за нашими підрахунками її цілком достатньо для того, щоб забезпечити побутові потреби цивільного населення», – сказав заступник міністра.

Нагадаємо, Україна припинила поставки електроенергії в «ЛНР».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО