Настав кінець ери стратегічного терпіння США стосовно КНДР – віце-президент США

Віце-президент Сполучених Штатів Америки, республіканець Майк Пенс повідомив, що терпіння Америки відносно КНДР закінчилось і Вашингтон готовий домагатися миру силою.

Про це пише Realist з посиланням на Reuters, передає «Слово і Діло».

«США будуть підтримувати «залізний союз» з Південною Кореєю і домагатися миру силою. Стосовно Північної Кореї можливі будь-які заходи, і їй варто відкинути сумніви щодо рішучості Сполучених Штатів Америки разом з союзниками», - сказав Пенс, після відвідування 17 квітня демілітаризованої зони, яка розділяє Північну і Південну Кореї.

16 квітня КНДР зробила невдалу спробу запустити ракету. США попередили про нанесення превентивного удару по Північній Кореї.

Також у США наголосили, що ракетно-ядерна програма КНДР «викликає у Америки серйозну стурбованість».

«Ми абсолютно ясно дали зрозуміти режиму в Пхеньяні, що хочемо її припинення», - сказав держсекретар США Рекс Тіллерсон.

Як відомо, Сі Цзіньпін перебував з офіційним візитом в США 6-7 квітня. Його переговори з Трампом проходили в закритому режимі в маєтку «Мар-а-Лаго» в штаті Флорида.

Нагадаємо, раніше у Білому домі заявили, що не збираються втручатися у внутрішні справи Північної Кореї і змінювати там режим.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО