Попри ініціативу Лабазюка, в Україні продовжують закривати школи

Освітня реформа, що передбачає закриття малокомплектних шкіл, завадила народному депутату Сергію Лабазюку виконати обіцянку щодо запровадження мораторію на закриття загальноосвітніх навчальних закладів.

Її член групи «Воля народу» над у своїй передвиборчій програмі ще у вересні 2014 року, нагадує «Слово і Діло».

«Наполягатиму на виконанні прийнятої ВР мною розробленої постанови про встановлення мораторію на закриття загальноосвітніх навчальних закладів державної і комунальної форм власності та закону про введення мораторію на ліквідацію та реорганізацію закладів охорони здоров’я», – зазначив тоді він.

У лютому 2015-го народний депутат навіть зареєстрував у парламенті зміни до проекту постанови «Про встановлення мораторію на закриття загальноосвітніх навчальних закладів державної і комунальної форм власності». Незважаючи на це, станом на 12 квітня запропоновані нардепом законодавчі зміни досі очікували на розгляд.

Між тим, за період із 2014-го по квітень 2017 років лише у Хмельницькій області були закриті 47 загальноосвітніх шкіл. Частина з них розташовані у 188-му мажоритарному окрузі, який у парламенті й представляє Лабазюк.

Враховуючи те, що за 3 роки депутат так і не зміг пролобіювати обіцяні законодавчі зміни, тоді як у країні тривав процес закриття навчальних закладів, «Слово і Діло» надає цьому зобов’язанню статус «не виконано».

Всього в досьє Лабазюка 43 обіцянки, з яких він поки що виконав тільки 9. У рейтингу відповідальності українських парламентарів він лише на 254-му місці.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО