Пообіцяв і зробив навпаки: Онищенко провалив обіцянку не просити притулку за кордоном

Народний депутат Олександр Онищенко не виконав обіцянку не просити політичного притулку за кордоном.

Її він дав 7 лютого цього року, нагадує «Слово і Діло».

«У мене звичайний статус, я не брав жодних собі політичних притулків і не планую», – заявив Онищенко, відповідаючи на запитання журналіста одного з українських видань про те, в якому статусі він на той момент перебував.

Більше того, нардеп заявив, що повернеться в Україну одразу після зміни влади.

Проте скидається на те, що поза межами нашої країни олігарх почувається значно комфортніше та не поспішає повертатися. Вчора, 12 квітня, у коментарі журналісту порталу «Страна» він заявив, що одна з держав Європейського Союзу надала йому статус політичного біженця.

«Моя справа в Європі визнана політичною. Міністерство закордонних справ однієї з європейських держав надало мені документ зі статусом політбіженця. Це означає, що я і всі члени моєї сім’ї перебувають під захистом ЄС», – зазначив Онищенко.

Таким чином, нардеп-утікач провалив уже восьму свою обіцянку з 15-ти, зареєстрованих «Словом і Ділом». Переглянувши список його невиконаних обіцянок, можна дійти висновку, що Онищенко взагалі не гребує відвертою брехнею щодо своїх намірів. У червні 2016-го він пообіцяв, що не тікатиме з України, а вже за два тижні опинився за її межами. Також він заявляв, що співпрацюватиме зі слідством, натомість проігнорував допити в НАБУ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО