У Варшаві сьогодні обговорять майбутнє «Східного партнерства»

Міністри закордонних справ країн Вишеградської четвірки і проекту «Східне партнерство» зустрінуться у середу, 12 квітня, у Варшаві, щоб обговорити майбутнє ВП і східну політику Європейського Союзу.

Про це повідомляє Укрінформ, передає «Слово і Діло».

Як відзначає МЗС Польщі, традиційна зустріч глав зовнішньополітичних відомств держав Вишеградської четвірки та «Східного партнерства» буде проходити в рамках підготовки до п'ятого саміту ВП, який відбудеться 24 листопада 2017 року в Брюсселі.

Серед іншого, міністри також обговорять перспективи розвитку транспортного та інфраструктурного сполучення між країнами ЄС та Партнерства.

За запрошенням голови польського МЗС Вітольда Ващиковського у зустрічі також візьмуть участь міністри закордонних справ Хорватії, Естонії, Румунії та Швеції і єврокомісар з питань європейської політики сусідства і переговорів про розширення Йоханнес Хан. Крім того, в саміті будуть брати участь представники високого рангу від МЗС Болгарії, Словенії, Великобританії, Мальти та Європейської служби зовнішніх дій.

Також міністрів у варшавській резиденції прийме президент Польщі Анджей Дуда.

«Президент розповість про свої пріоритети регіональної політики та ініціативи Міжмор'я. Він також підтримає подальше розширення ЄС і реформу «Східного партнерства» в напрямку потреб окремих країн», - повідомив міністр канцелярії польського президента Кшиштоф Щерський.

Раніше глава МЗС України Павло Клімкін наголосив, що на варшавській зустрічі керівники зовнішньополітичних відомств обговорять, як змінити Партнерство і зробити його «важливим шляхом вперед для тих, хто має намір приєднатися до європейського проекту».

«Східне партнерство» - проект Євросоюзу, що має на меті зміцнення стосунків з шістьма східними сусідами ЄС - Україною, Білоруссю, Молдовою, Грузією, Вірменією і Азербайджаном.

Раніше повідомлялося, що Україна має намір зміцнити співробітництво зі Словаччиною, Угорщиною та Чехією.

Нагадаємо, Клімкін назвав 5 етапів для набуття чинності безвізового режиму з ЄС.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО