У Туреччині схвалили ракетний удар США по сирійській авіабазі

Влада Туреччини позитивно оцінила нанесення США ракетного удару по урядовій авіабазі в Сирії і вимагає покарати її уряд.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр Туреччини Нуман Куртулмуш, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Realist.

За його словами, влада Сирії повинна бути «повністю покарана на міжнародній арені», а мирний процес в цій країні потрібно прискорити.

«Як чітко сказав наш президент, ми хочемо бачити дії, не просто слова. У цьому сенсі удар США по військовій базі... значний, важливий», – сказав Куртулмуш.

При цьому він підкреслив, що міжнародне співтовариство має чітко підтримувати свою позицію «проти варварства режиму Асада, поки він не втратить можливість шкодити народу».

Перед ракетною атакою США президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що його країна буде вітати військові дії США в Сирії і готова допомогти в разі потреби.

Нагадаємо, вночі есмінці США «Портер» та «Росс» випустили 59 ракет «Томагавк» по урядовій авіабазі в Сирії, в результаті чого вона була майже повністю знищена, загинули як мінімум четверо сирійських військових, кілька десятків отримали поранення.

За даними США, саме з авіабази Шайрат війська Асада завдали авіаудар із застосуванням хімічної зброї в провінції Ідліб.

Держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що Російська Федерація або є співучасницею режиму Башара Асада в застосуванні хімічної зброї, або просто некомпетентна і не може реалізувати угоду про утилізацію хімічної зброї в Сирії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО