Суд вирішив повернути Лозинського назад до в'язниці

Вищий спецсуд скасував рішення Апеляційного суду щодо дострокового звільнення колишнього нардепа Віктора Лозінського, який убив селянина.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив генпрокурор Юрій Луценко, пише «Слово і Діло».

«Вищим спеціалізованим судом задоволено касаційну скаргу прокуратури та скасовано ухвалу Апеляційного суду Київської області від 6 квітня 2016 року, яким залишено без змін постанову Бориспільського міськрайонного суду Київської області від 25 лютого 2016 року про звільнення Лозинського В.О. умовно-достроково від відбування покарання на невідбуту частину покарання - 1 рік 11 місяців 8 днів позбавлення волі», - написав Луценко.

Як повідомлялося, в червні 2009 року Лозинський на полюванні вбив жителя Кіровоградщини Валерія Олійника за те, що чоловік зайшов в його угіддя.

У квітні 2011 року Дніпровський суд Києва засудив Лозінського до 15 років в'язниці, визнавши винним у вбивстві Олійника. Однак пізніше вирок пом'якшили, і термін екс-депутату скоротили до 10 років.

25 лютого 2016 року Бориспільський районний суд Київської області застосував умовно-дострокове звільнення до Лозінського по «закону Савченко».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО