МВФ знову натякає Україні на підвищення пенсійного віку

Україна повинна прискорити проведення пенсійної реформи, зокрема шляхом підвищення ефективного пенсійного віку.

Про це йдеться в повідомленні фонду, розісланому за підсумками завершення третього перегляду програми співпраці з Україною, пише «Слово і Діло».

Рада директорів МВФ сьогодні завершила третій перегляд економічної програми України в рамках розширеного фінансування.

Завершення цього огляду дозволяє виділити 734,05 млн СПЗ (близько 1 млрд доларів). Таким чином, загальний обсяг виділених коштів Україні збільшиться до 8,38 мільярда доларів з 2015 року.

Після ухвалення рішення перший заступник директора-розпорядника МВФ Девід Ліптон повідомив, що українська економіка демонструє ознаки відновлення.

«Зростання економіки повертається, інфляція знижується, а міжнародні резерви подвоїлися. Цей прогрес багато в чому забезпечений рішучими діями влади, включаючи розумну макроекономічну політику», - зазначив він.

У той же час для досягнення більш швидкого і стійкого зростання, необхідного для підвищення доходів потрібно прискорити структурні реформи для покращення бізнес-середовища та залучення інвестицій.

«Необхідно почати з приватизації і створення ринку сільськогосподарських земель», - повідомив представник МВФ.

Він також зазначив, що не дивлячись на великі бюджетні коригування, державний борг залишається високим.

«Україна не може дозволити собі зволікати з всеосяжною пенсійною реформою, зокрема шляхом підвищення ефективного пенсійного віку. Необхідні також постійні зусилля для поліпшення управління доходами і просування реформи державного управління», - вважають в МВФ.

Раніше Рада директорів Міжнародного валютного фонду ухвалила рішення щодо виділення Україні четвертого траншу в розмірі 1 млрд доларів.

Нагадаємо, Гройсман назвав умову для істотного підвищення пенсій.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО