РосЗМІ: Самойлова про заборону на в'їзд нічого не «чула» і продовжує готуватися до конкурсу

Російська співачка Юлія Самойлова продовжує готуватися до пісенного конкурсу «Євробачення-2017», котрий стартує в Києві 9 травня.

Перипетії довкола участі Самойлової в «Євробаченні», схоже, зовсім не хвилюють уряд РФ. У Кремлі заявили, що не будуть змінювати учасника, якщо Самойловій все ж заборонять в'їжджати в Україну.

Але сенатор Москви Олег Морозов має намір звернутися до росіян із закликом бойкотувати «Євробачення» в Києві.

«Росія буде бойкотувати конкурс, нам не залишають іншого вибору, просто заганяють в кут», - сказав Морозов в інтерв'ю одному з російських ЗМІ.

Проте, Самойлова з командою, вперто не помічаючи інциденту, продовжують браву підготовку до конкурсу.

«Нічого не змінилося. Юлія готує пісню з педагогом по вокалу, з перекладачем. Зараз у нас робота кипить», - заявив учора в ефірі російської FM-станції чоловік і представник Самойлової Олексій Таран.

Також він запевняє, що навіть інформація про те, що СБУ готується не пустити виконавицю на конкурс, до них не надходила.

Команда співачки стверджує, що не отримувала жодних повідомлень про заборону Самойловій в'їжджати в Україну. Більш того, в кінці минулого тижня російській делегації, нібито прийшло офіційне підтвердження, що заборони на в'їзд не буде, - запевняли російські ЗМІ, інформує «Слово і Діло».

Вчора, керівник СБУ Василь Грицак заявив, що вважає неможливим дозволити Самойловій участь в «Євробаченні-2017», з огляду на те, що в червні 2015 року виконавиця виступила на концерті в анексованому Криму, під час заключного концерту фестивалю Світ спорту і добра.

Служба безпеки України 20 березня підготувала документ про заборону виконавиці і її команді в'їзд в Україну, але остаточне рішення ще не прийнято, - підкреслив Грицак.

Нагадаємо, Юлія Самойлова не має права на в'їзд на територію України, оскільки вона порушила постанову Кабінету міністрів України №367 від 4 червня 2015 року, згідно з яким іноземці повинні мати спеціальний дозвіл для в'їзду на територію Криму.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО