Київ потрапив у топ-10 найдоступніших за ціною міст світу

Столиця України потрапила до десятки найдешевших за рівнем проживання міст світу згідно з рейтингом дослідницької групи Economist Intelligence Unit.

Про це інформує «Слово і Діло».

Разом з Києвом у списку розташувалися такі міста як Алма-Ата (Казахстан), Лагос (Нігерія), Бангалор (Індія), Карачі (Пакистан), Алжир (Алжир), Ченнаї (Індія) і Мумбаї (Індія), Бухарест (Румунія), Нью-Делі (Індія).

Дослідна група також склала рейтинг найдорожчих міст. На першому місці в рейтингу розташувався Сінгапур, за ним йде Гонконг, на третьому місці - Цюріх. Четверте і п'яте місце посіли японські міста Токіо і Осака.

У десятці найдорожчих міст також Женева, Париж, Нью-Йорк і Копенгаген.

Дослідження засноване на порівнянні 400 окремих цін на 160 видів товарів і послуг.

Розглядаються ціни на їжу, напої, одяг, товари для дому та особистої гігієни, ціни на оренду житла, транспорт, рахунки за комунальні послуги, ціни за приватні школи, допомога по дому і відпочинок.

Отже, середня вартість 1 кг нарізного хліба в Києві коштує $ 1,07, в той час як в Алма-Аті - $ 0,9. За пляшку вина об'ємом 750 мл доведеться заплатити $ 5,67 в Києві і $ 4,57 в Бухаресті.

Також підраховано, що в столиці України дешеві сигарети. Ціна за брендові сигарети - в Києві і в Лагосі $ 0,95.

Як повідомлялося, Україна опустилася на дев'ять позицій у рейтингу щасливих країн. Також Україна залишається в десятці найбідніших країн світу за версією Bloomberg.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО