У Китаї заборонять насмішки над «героями й мучениками» революції

Китайська влада планує запровадити державну заборону на образливі висловлювання на адресу героїв комуністичної революції.

Про це повідомляє Channel News Asia, пише «Слово і Діло».

Така пропозиція була винесена у процесі обговорення проекту цивільного кодексу, яке проводиться в рамках засідання Всекитайських зборів народних представників.

«Посягання на ім'я, зображення, репутацію і честь героїв і мучеників шкодить інтересам суспільства та повинно тягнути цивільно-правову відповідальність», - зазначено в одній із запропонованих поправок.

Як зазначає видання, діяння героїв комуністичної революції мають велике значення для легітимізації ролі Комуністичної партії Китаю (КПК) в країні. Тому історики, які принижують роль партії в революційній боротьбі або неоднозначно оцінюють її героїв, іменуються «історичними нігілістами».

Голова КНР Сі Цзіньпін раніше наводив у приклад Радянський Союз як країну, яка зазнала краху, коли почала критикувати революційних вождів.

Обговорення проекту китайського цивільного кодексу почалося в 2015 році. Очікується, що документ набуде чинності в 2020 році.

Як повідомлялося, Китай ввів в експлуатацію свій новітній винищувач п'ятого покоління J-20.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО