Життя окупованого півострова: в Криму відзвітували про зростання безробіття

Центр зайнятості населення Криму повідомляє про те, що чисельність кримчан, які перебувають на обліку, за станом на кінець січня поточного року склала 7 900 чоловік, з них 6,5 тисячі продовжують залишатися без роботи.

Таку інформацію наводить Кримстат, передає «Слово і Діло».

За даними, на листопад 2016 року чисельність безробітних становила 5,5 тисячі осіб. Таким чином рівень зареєстрованого безробіття з листопада 2016 по січень 2017 виріс на 0,1%.

Для порівняння - рівень зареєстрованого безробіття в Криму на кінець вересня 2016 року, за даними Мінекономрозвитку, склав 0,5%.

Проте, підконтрольна Кремлю «влада» півострова запевняє в зворотному. На початку лютого «міністр соцполітики» Криму, Олена Романовська заявила про триразове скорочення безробіття за минулі два роки.

За її словами, в даний момент середня зарплата в Криму складає 24200, що на 500 рублів більше ніж у 2015 році.

Кримстат зареєстрував середньомісячну нараховану заробітну плату по повному колу організацій Криму в грудні 2016 року у рівні 30795 рублів. У порівнянні з листопадом 2016 року розмір заробітної плати збільшився на 22,7%, а відносно грудня 2015 року зменшився на 2,1%, констатували у відомстві.

Нагадаємо, днями Кабмін представив план повернення півострова. В експертному колі вважають, що Крим все більше перетворюється в військову базу, за допомогою якої РФ тримає під контролем весь Чорноморський регіон.

Як живуть кримчани через три роки після анексії, «Слово і Діло» розповіло в матеріалі «Як змінилася економіка Криму за 3 роки анексії».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО