Пільговикам ускладнять проїзд у київському метро

У КМДА заявили про зміну системи проїзду в Київському метрополітені для пільговиків, який вже з 1 квітня 2017 року здійснюватися лише за допомогою картки киянина.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Новий час».

«За останні роки місто тричі змінювало дату введення картки киянина як єдиного засобу пільгового проходу в метро, ​​проте дата 1 квітня 2017 року поки є остаточною», - заявив керівник апарату Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко.

Зокрема він нагадав, що отримати «Картку киянина» може будь-яка особа, яка зареєстрована, працює або навчається в столиці. Для отримання картки необхідно звернутися до відділень Ощадбанку з паспортом та ідентифікаційним номером, довідкою з місця роботи або навчання.

Бондаренко додав, що процес виготовлення карти триває від двох до чотирьох тижнів. Крім того, зараз місто працює з «Приватбанком» для реалізації пілотного проекту віртуальної картки киянина - мобільного додатку для смартфонів.

Після отримання картки киянина потрібно активувати пільговий додаток на станціях «Політехнічний інститут», «Дорогожичі», «Майдан Незалежності» або «Дарниця».

Як повідомлялося, в київському метро до кінця року перестануть продавати жетони.

Раніше КМДА представила проекти вигляду двох станцій метро на Виноградарі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО