В Україні заборонили один із найпопулярніших знеболювальних препаратів

В Україні ввели заборону на продаж і зберігання лікарського препарату від головного болю «Темпалгін» виробництва АТ «Софарма» (Болгарія).

Інформацію підтвердили в Державній службі України з лікарських засобів та контролю за наркотиками інформагентству «Лига.net», проте не назвали причину заборони, передає «Слово і Діло».

«Темпалгін» застосовується для зняття больового синдрому при головному болю, мігрені, зубному болю, невралгії, міалгії, артралгії, ниркових, печінкових, кишкових кольках, після хірургічних і діагностичних втручань, а також при підвищенні температури тіла при застудних та інших інфекційно-запальних захворюваннях.

Раніше Міністерство охорони здоров'я України затвердило реєстр оптово-відпускних цін на лікарські препарати від серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми та цукрового діабету 2-го типу.

Як повідомлялося раніше, Міністерство юстиції зареєструвало та оприлюднило наказ МОЗ, завдяки якому ліки, зареєстровані в США, Швейцарії, Японії, Австралії, Канаді та ЄС, можуть отримати реєстрацію в Україні за 17 днів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО