МЗС обіцяє підтримку Роману Зозулі

Міністерство закордонних справ України пообіцяло політичну і психологічну підтримку футболістові Роману Зозулі, який потрапив в скандал в Іспанії.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

Глава відомства Павло Клімкін заявив, що ситуація з футболістом Зозулею в МЗС для багатьох є особистою емоційною справою. «Ми намагаємося з самого початку йому допомагати. І ми прекрасно знаємо, що те, що було там організовано, це дуже свідома провокація, коли кількох ультрас лівого спрямування використовували, абсолютно цинічно використовували», - заявив Клімкін. На його переконання, в цілому футбольна громадськість Іспанії має зовсім іншу думку.

За словами міністра, посольство і МЗС підтримують контакт з іспанськими політиками, з якими «у нас дійсно дуже добрі відносини і взаєморозуміння». «Тому такі провокації, а вони будуть і далі, ми прекрасно розуміємо з боку Росії, будемо намагатися не допускати, а Роману будемо допомагати. При цьому не тільки політично, а й емоційно», - сказав Клімкін.

Нагадаємо, 1 лютого Зозуля перейшов з «Бетіса» в оренду в інший іспанський клуб «Райо Вальєкано». Однак, ліворадикальні фанати «Райо» назвали гравця нацистом і зажадали від керівництва клубу негайно повернути гравця в «Бетіс».

Пізніше на захист футболіста виступили численні відомі громадські діячі, активісти. Президент іспанської Прімери (вищий дивізіон чемпіонату країни, аналог УПЛ) пообіцяв розібратися в цій справі, а керівництво «Райо Вальєкано» повторно запросило футболіста в клуб, пообіцявши повну безпеку і комфорт.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО