Рева вдруге не зміг запустити пенсійну реформу

Міністр соціальної політики Андрій Рева вже вдруге провалив обіцянку запустити реформування пенсійної системи України. Цього разу реформа переноситься з 1 січня на березень 2017 року.

Цю обіцянку «Слово і Діло» зафіксувало 23 травня 2016 року.

Це не перше перенесення запуску пенсійної реформи. Ще 2 грудня 2016 року Андрій Рева заявив, що здійснення пенсійної реформи зсувається на 2017 рік. За його словами, вона стане можливою після впорядкування питання з мінімальною зарплатою.

Станом на 16 січня 2017 року Рева розповів лише про основні складові пенсійної реформи. Зокрема, планується зменшити страховий стаж і скасувати всі надбавки, що дозволить ліквідувати дефіцит Пенсійного фонду до 2024 року. Але відповідний законопроект планують подати на розгляд Верховної Ради лише в березні 2017 року.

Остаточного варіанту пенсійної реформи немає. В Міністерстві соціальної політики робоча група продовжує розробку основних принципів проведення майбутньої пенсійної реформи. Таким чином, «Слово і Діло» надає обіцянці статус «не виконано».

«Слово і Діло» зафіксувало 15 обіцянок міністра соціальної політики України Андрія Реви, 5 з яких він виконав. Коефіцієнт його відповідальності – 33%. З повним переліком обіцянок міністра можна ознайомитися на сторінці.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО