Байден прояснив майбутнє санкцій проти Росії

Віце-президент США Джозеф Байден вважає, що міжнародні санкції проти Російської Федерації мають зберігатися до виконання нею взятих на себе зобов'язань у рамках Мінських домовленостей, а також повернення Україні окупованого Криму.

Про це віце-президент США заявив на спільному брифінгу з Президентом України Петром Порошенком у Києві в понеділок, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Разом із нашими партнерами з Євросоюзу та «великої сімки» ми дали зрозуміти, що санкції мають тривати, поки Росія повністю, підкреслюю – повністю, не виконає свої зобов'язання щодо Мінських домовленостей», – сказав він.

Байден підкреслив, що «санкції проти Росії, пов'язані з Кримом, мають зберігатися доти, доки Росія не поверне Крим Україні».

Віце-президент США зазначив, що Російська Федерація постійно здійснює різні спроби підірвати успіх і безпеку України, її суверенітет і територіальну цілісність. «Це і атаки пропаганди, і спроби дестабілізувати вашу економіку», – додав він.

Байден підкреслив, що «міжнародне співтовариство має стояти як єдине ціле проти агресії та практики такого тиску».

Нагадаємо, що віце-президент Джо Байден заявив про свій намір балотуватися на посаду глави Білого дому в 2020 році. Він також порадив Дональду Трампу подорослішати.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО