Суд Москви хоче позбавити ДП «Антонов» роялті за використання товарного знаку

Суд з інтелектуальних прав (Москва) повернув на повторний розгляд справу за позовом українського ДП «Антонов» до ВАТ «Авіакор – авіаційний завод» (Самара, «Російські машини») про виплату $2,9 млн роялті за використання товарного знаку при виробництві та реалізації літаків.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Скасувати постанову суду апеляційної інстанції та передати справу на новий розгляд до апеляційної інстанції», – йдеться в рішенні московського суду, розміщеному в картотеці арбітражних справ.

Нагадаємо, що в жовтні минулого року 11-й Арбітражний апеляційний суд (Самара) не задовольнив скаргу «Авіакору», в якій компанія вимагала скасувати рішення Арбітражного суду Самарської області про виплату роялті на користь ДП «Антонов» і повністю задовольнити зустрічний позов про виплатупонад 170 млн рублів для покриття збитків, що виникли під час реалізації проекту з випуску та продажу в Росії літаків Ан-140. На думку представників «Авіакору», український розробник не забезпечив безперервну дію сертифіката типу літака.

У липні 2015 року керівництво «Авіакору» повідомило про припинення реалізованої в РФ з 2003 року програми випуску Ан-140 у зв'язку зі складнощами в кооперації з українськими партнерами, а також відсутністю можливості забезпечити оперативне імпортозаміщення. Також повідомлялося, що «Авіакор» не виконав свої зобов'язання щодо держконтракту з Міноборони РФ з виробництва Ан-140 через порушення термінів постачальниками.

Нагадаємо, щоУкраїна в 2014 році припинила експорт до РФ товарів військового та подвійного призначення в зв'язку з анексією Криму та конфліктом на Донбасі. В травні 2015 року український уряд розірвав міжурядову угоду з РФ у сфері військово-технічного співробітництва від 1993 року.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО