Рада схвалила закон про амністію, що поширюється на учасників АТО

Верховна Рада України ухвалила законопроект №4255 про проведення амністії в 2016 році, яка поширюється, зокрема, на учасників бойових дій, із пропозиціями Президента України Петра Порошенка.

За відповідне рішення проголосували 226 народних депутатів, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Закон встановлює критерії й визначає коло осіб, до яких може бути застосована амністія до кінця поточного року, а також обмеження щодо її застосування.

Відповідно до закону, від відбування покарання у вигляді позбавлення волі можуть бути звільнені особи, визнані винними в скоєнні умисного злочину, що не є тяжким або особливо тяжким, а також визнані винними в скоєнні з необережності не особливо тяжкого злочину.

Закон також передбачає оголошення амністії учасникам бойових дій, особам, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, що безпосередньо брали участь в АТО, – учасникам бойових дій, інвалідам війни. Основним критерєм для застосування амністії, згідно з документом, є незначна суспільна небезпека злочинів, які скоїла людина, що відбуває покарання, а також об'єктивні чинники – тяжка хвороба, похилий вік.

Нагадаємо, раніше Порошенко повернув із поправками закон про амністію.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО