Луценко повідомив результати першої експертизи учасників перестрілки в Княжичах

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що всі учасники трагічних подій у Княжичах були тверезі.

Про це генпрокурор повідомив у ході наради на комітеті Верховної Ради України щодо забезпечення правоохоронної діяльності, який транслював телеканал 112 Україна, передає «Слово і Діло».

«Можу повідомити, що експертиза, а також інші слідчі дії встановили, що і загиблі, і учасники подій перебували у тверезому стані. В їхній крові не виявлено ніяких збуджувальних, алкогольних чи наркотичних речовин», - повідомив Луценко.

Генпрокурор також розповів, що керівництво операції створило мобільний штаб з управління ситуацією.

«Спочатку перебували в одному з ресторанів поблизу Княжичів. У нас слідчі дії показують, що вони не вживали спиртні напої. Ми ретельно досліджували це. Далі ми бачимо відеозапис про те, що вони всі разом весь час перебували на одній з автозаправок, де також кілька разів пили каву», - повідомив він.

Раніше повідомлялося, що генпрокурор Юрій Луценко заявив, що слідство вважає попередньою причиною загибелі п'яти правоохоронців у Княжичах Київської області службову недбалість.

Нагадаємо, в ніч на неділю, 4 грудня, у Київській області в селищі Княжичі під час спецоперації по затриманню небезпечної банди грабіжників сталася перестрілка між співробітниками державної охорони і спецназу КОРД. В результаті загинули п'ятеро правоохоронців.

Раніше експерт розповів «Слову і Ділу» про необхідність реформування МВС в Україні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО