Перестрілка в Княжичах: Порошенко закликав розібратися в причинах трагедії

Президент Петро Порошенко висловив співчуття рідним загиблих під час перестрілки у селі Княжичі Броварського району Київської області.

Про це з посиланням на Twitter Глави держави пише «Слово і Діло».

«Висловлюю співчуття рідним загиблих поліцейських. Причини цієї болючої трагедії мають бути розслідувані. І всі винні – покарані», – написав Порошенко.

Слідство у справі веде київське обласне управління Генеральної прокуратури. Прес-служба ГПУ оприлюднила такі подробиці інциденту: «Встановлено, що 4 грудня 2016 року о 4 годині ранку в с. Княжичі Броварського району Київської області співробітники Корпусу оперативно-раптової дії Національної поліції України, перебуваючи на службі, застосували автоматичну зброю стосовно співробітників Броварського відділу поліції охорони Управління поліції охорони в Київській області, які разом з двома співробітниками Управління оперативної служби Головного управління Національної поліції в м. Києві, теж перебуваючи на службі, застосували автоматичну зброю у відповідь. Внаслідок чого загинули 5 співробітників поліції».

На цю мить тривають слідчі дії. Як раніше повідомляв Антон Геращенко, поліція прибула в Княжичі для затримання банди грабіжників у той момент, як в одному з сусідніх будинків спрацювала охоронна сигналізація й прибув наряд державної охорони, що прийняв поліцейських за грабіжників. Підозрюваних злочинців вдалося затримати, однак підсумком перестрілки між двома підрозділами поліції стали п’ять життів правоохоронців.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО