Адвокат повідомив, на кого можуть обміняти журналіста Сущенка

Російський адвокат Марк Фейгін заявив, що захист українського журналіста Романа Сущенка розраховує, що Росія обміняє українця на затриманого в Рівному агента ГРУ Віктора Павленка.

На він написав у Twitter, повідомляє «Слово і Діло».

Адвокат також повідомив, що відвідав Сущенка в СІЗО Лефортово.

«Вийшов від Романа Сущенка з Лефортово. Загалом, ми розраховуємо, що Кремль піде на обмін Сущенка на Віктора Павленка. Так буде краще для всіх», – зазначив він.

Нагадаємо, 3 жовтня члени Громадської спостережної комісії Москви виявили в московському СІЗО Лефортово журналіста агенції «Укрінформ» Романа Сущенка. Його заарештували за звинуваченням у «шпигунстві», а «Укрінформ» назвав це спланованою провокацією.

Пізніше ФСБ РФ назвала Сущенка полковником української військової розвідки, який «цілеспрямовано збирав відомості, що становлять державну таємницю, щодо діяльності Збройних сил і військ Національної гвардії Росії, витік яких за кордон міг завдати шкоди обороноздатності держави».

У Головному управлінні розвідки Міноборони України спростували заяви ФСБ. Не визнав свою провину й сам Сущенко.

Нагадаємо, в жовтні адвокат українського журналіста Микола Полозов говорив, що Сущенка можуть обміняти на російського агента, затриманого в Рівному.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО