В анексованому Криму будуть відкривати справи за кожні збори Меджлісу – Умеров

«Влада» анексованого РФ Криму буде відкривати справи за кожні збори Меджлісу.

Про це заявив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров, повідомляє «5 канал», передає «Слово і Діло».

Він зазначив, що за рішенням Верховного суду Російської Федерації в Криму заборонена діяльність Меджлісу кримськотатарського народу, однак кримські татари його не визнають.

«Незважаючи на те, що ми не визнаємо цього рішення, не дивлячись на те, що Меджліс не є громадською організацією - це виборний представницький орган кримських татар - за кожні наші збори тепер будуть порушувати кримінальні справи. До цього часу це обмежувалося невеликими штрафами за участь у забороненій організації», - повідомив він.

Нагадаємо, в кінці вересня Верховний суд Росії визнав законним рішення про визнання Меджлісу кримськотатарського народу екстремістською організацією і заборону її діяльності в РФ.

Раніше повідомлялося, що представник окупаційної влади Криму Дмитро Полонський заявив, що невизнання владою США рішення російського суду про заборону Меджлісу, означає, що дана організація є їх дітищем.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО